Madicken Holmström

Dressyrtävling
Idag var det min första dressyrtävling. En LB:1. Och det är skönt att den är över. Igår kväll tänkte vi avanmäla för ingenting funka. Jag har ju aldrig ridit program och har bara övat 2 gånger😯 sacha är ju hetsig och en explosiv häst med väldigt mycket energi. Det vart lite för mycket energi och vart lite springit här och där. Och lite hög form ibland. Men jag tog mig igenom programmet utan felridningar eller olydnader iaf😀 på framridningen kändes hon riktigt fin,men vart lite mer taggad på banan. Hon lyssnade lite sämre där. Efteråt var jag riktigt sur ett tag,men det gick över när jag faktisk tänkte att det gick bättre än väntat. Vi trodde ju inte att vi skulle ta oss runt hela programmet ens😃😂B red L:c och det såg jättefint ut. Sen tyckte vi domaren var ganska sur och petig med sånt de egentligen inte ens ska bedöma på den här nivån. Så hon gilla nog inte snabba sporthästar,utan gilla mer de långsamma utan knappt någon egen framåtbjudning alls,som jag tycker är skittråkiga. Jaja Sacha skötte sig över förväntan ändå. Tillbaka i stallet vart det mockning och hästarna fick lunch i hagen. Nu laddar jag om för hopptävling på sollentuna.nästa helg.sacha lär vara rätt trött på att rida dressyr på bana på ett tag nu😀så nu får hon rida ut och slappna av den här veckan förutom på onsdag,då vi måste hoppträna inför lördag. Då kanske ollie ska vara med också. 
När vi kom hem fick mamna och pappa åka till sjukhuset med Malte,som har en knöl i halsen som är svullen,så han knappt kan äta och prata.
Sen blir det korvgrillning och jag ska ut i skogen och gå med Bubba och några kaniner.
 
Lördag 21 april
Igår kväll hade vi disco i skolan. Det var vår klass som ordnade det för åk F-3. Jag jobbade vid dörren och inträde. Mamma och Annika åkte och bytte till sommardäck på transporten och skodde ollie som hade tappskor. J och B red ollie och sacha.
Idag började jag dagen med kaninhoppning hos Engla. Det var varmt,så vi fick pausa en del. Hade vaniljbullar med mig som vi åt. 
Mamma hämtade mig på e.m och sen stalldax. Putsade och ryktade sacha som var rätt dammig. J hade ridit ollie. Skulle öva programridningen en sista gång,eftersom jag bara övat 2 gånger,och ingenting fungerar än, men mamma och jag vart osams som vanligt när vi kom till volten. Så hon tog sacha  och jag fick gå hem. Vet inte om jag får starta imorgon alls.
Jag gick hem och gick till mina kompisar istället. Morgondagen är alltså väldigt oklar. Mamma är kvar i stallet fortfarande,så hon kanske tränar sacha istället..
Sen har jag fått tillbaka mitt schabrak,så jag är jätteglad. Jättesnällt att jag fick tillbaka det❤ nu ska jag gå till mina kompisar igen☺
Dressyrpass 2
Idag efter skolan var det stallpass. Andra träningen. B kom också och tränade sitt program. Sacha var lite jobbig idag också,fast liite bättre än sist. Vi tror hon är lite springig och ofokuserad pga brunst. Hon var väldigt känslig för skänkeln också,som hon brukar då. Jag Red bara mitt program en gång,för Sacha började bli trött av all träning. Skrittade av henne en liten sväng efter. Känns fortfarande inte så lovande inför helgens tävling. Är hon så här då,blir det lite jobbigt😄
 
 
Sen behandlade vi ollie igen och den ena större inken lossna helt och den lilla hänger löst. Sen är det bara en klump kvar☺ 
Åkte till handen en sväng och sen var det dags för nattning. Sen var det kompisdax. Vi hoppade studsmatta och var ute med hundar☺