Dressyrpass
Idag började jag med att åka hem till Engla för att öva kaninhoppning. Tog med min teddyvädur Svante och min 4 månaders angora piggelin. Hon tog sina kaniner. Vi satte upp lite olika hinder. Piggelin hade sele för typ första gången. Han hoppade jättebra och högt. Det var kul att hoppträna de igen. Svante var mer intresserad av Englas ena honkanin istället. Så vi släppte ihop de för lite tillökning. Käka jordgubbar och dela med kaninerna. Åkte och luncha Englas hästar också. 
På e.m kom mamma och hämta mig och kaninerna igen . Sen stalldax.
Hästarna var typ galna i hagen när vi kom. Sprang som galningar med svansarna rätt upp. Trodde de skulla krascha staketet eller nåt. Ollie sprang och flög över traktordäcken i hagen flera varv. Han och Jaggan vaktade sacha en del,så är nog brunst på g. Kan ju förklara sachas hets lite grann. Hon blåste upp sig och taktade när jag tog in henne och hade svansen som en arab. .Fick putsa lera och rykta länge idag också😬J skulle ridit ollie i helgen,men tror inte hon gjorde det..
Sen var det programridning på schemat. Hon var ganska springig och ofokuserad i början. Skrittade programmet för att öva in vägarna. Volten är ju inte riktigt rak heller med en stolpe ivägen. Mamma satte upp bommar på sockerbitar och pottor runt om som ett dressyr staket. Visste ju inte om hon skulle tagga till pga det och tro det var hoppning på gång. Men hon verkade inte bry sig så mycket. Hon var taggad redan innan😄 red programmet föera gånger och jag och mamma vart osams som vanligt. Sacha gick bitvis fint,men efter ökningarna i galopp är det ju inte helt lätt att få tbx henne direkt i arbetstrav. Det blir lixom ett hopp som övergång. Och hon kastar gärna upp huvudet också,eftersom hon gärna vill fortsätta springa. I skritten är det också svårt att få fram henne i bra tempo utan att hon börjar trava. Jag måste också luta mig ganska mycket bakåt för att inte flyga ur sadeln i arbetstraven och då blir händerna lite höga och formen också. Dressyr sadeln är lite stor för min mini rumpa. Och jag väger 32kg så jag flyger en del😬 galoppen och ökningarna däremot är lättare och gick riktigt bra. Övergångarna från trav till galopp gick ok,men tvärtom är ju lite värre😀 hoppade av flera gånger och tänkte ge upp,för att det kommer inte funka att öva in allt det här på en vecka. Men det var jag själv som ville starta och nu är vi ju anmälda och har betalat. skit också...mamma pratar hela tiden allt jag ska göra och komma ihåg och ändra på,så jag blir helt snurrig. Låg hand,hög hand,rak linje,blicken,ställ inåt,öka,korta,byt galopp för liten volt,för stor volt,sitsen,formen bla bla bla,jag orkar inte😠det kommer ändå inte funka att lära sig allt på så kort tid,så jag får väl bara försöka komma ihåg vägarna och typ strunta i resten. Längtar till hopptävlingar istället😁red på bauscher bett (stav) och det kändes bättre än gårdagens bett,men inte helt bra. Hon blev ändå stark och jobbig ibland. Vissa dagar går hon ju superfint och är jättelydig/mjuk och lyhörd  men ibland vissa dagar blir hon mest springig. Jaja fick till vissa delar ok ialla fall,så vi kanske får ihop 15% iallafall om vi inte blir uteslutna pga stegring eller flera felridnigar eller nåt annat trassel😂😃
Nu ska jag ut och vara med Skrållan och Saga.
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress