onsfag 29 augusti
 
 
skola först som vanligt. igår var jag hemma hos min kompis Alva hela dan efter skolan,så hästarna fick vilodag. Hoppträningen på åfiske var då istället för idag,men det visste ju inte jag,så jag missade den🤨
mamma var sur,eftersom hon inte fått tag i mig,så vi kunde åkt på träningen.
idag var det iallafall ridning av 3 hästar på schemat,puh!
börja med ollie. Han är till salu nu,för han är så krävande och måste gå varje dag för att funka. Eftersom inga medryttare funkar på honom och jag inte hinner hålla på så mycket med honom som han kräver,så kommer han säljas. Jag vill lägga mer fokus på Sacha nu,och klassa upp henne. Även Jaggan kommer jag träna/tävla eftersom hans medryttare kanske inte riktigt är där än. Tråkigt med ollie,eftersom vi tror att han är en ponny som kan komma riktigt långt. Men han är ju som han är. Kanske köper en ung c ponny istället i vår eller nåt. Jag vill helst ha en unghäst och rida till själv. Skulle gärna matcha en till ungponny SM . Det skulle vi ju gjort med ollie om inte han fått sin ink i sadelläget då😕 jag har ju ridit både Sacha,ollie och Jaggan från början. Och kan jag rida ollie,kan jag nog rida de flesta hästar😂 Sen behöver den kanske inte riktigt vara så krävande/tuff som ollie är emellanåt😆
gjorde iallafall lite försäljningsfilmer etc med honom,när han lastas och sånt. Han är ju lydig från marken. Nu är han även enkel vid skötsel och hantering igen. Vi kommer sälja honom billigt som ”projekt”. Synd för vi hade bud på det tredubbla förut innan han kom in i sin tonårsfas.
red ut honom och fixade klart han.
när jag kom tillbaka med honom,hade mamma fixat klart Sacha ,så det var bara att byta häst och rida ut henne. Red runt backslingan i stav. Jättemysig och fin kvällstur med henne. När jag kom tillbaka till stallet var Jaggan sadlad och klar,så var bara att hoppa upp på nästa.
skrittade först ut honom en sväng,sedan tog bi ett litet dressyrpass på volten. Övade galopp fattningar,tempoväxlingar och övergångar. Red med snodd idag,för att få honom i en lägre form och höja ryggen. Sen skritta vi ut en sväng igen efter.
våra stallpass är nu mer typ 5-6 timmar om dagen,för att hinna med alla hästar. Ändå fixar mamma stall och sånt på dagarna och hjälper mig att fixa klart hästarna. Men 1,5 timmes ridning per häst tar lite tid👀
Provridning måndag
skola som vanligt först. Lite segt att gå upp tidigt efter helgen såklart.
på kvällen var det stalldax. Nu är torr höet slut för i år,och vi har fått tag i silage med hög ts till vintern. Skönt,fast dyrt i år.. tog in hästar och fixade. Släppte ollie på volten ett tag,så han fick springa lite innan provridningen iaf.
först kom en tjej och provred Jaggan. En 10 åring som passade honom rätt bra storleksmässigt. Var inte med själv när hon red,men de hade verkat bra. Sen en provridning på onsdag också,innan vi bestämmer vem som passar bäst hos oss.
sen kom hon som skulle provrida ollie också. Mamma hade tydligen lämnar dålig vägbeskrivning från pendeln,fast vägen är typ rakt fram och en sväng. Typiskt min mamma,som typ inte kan höger och vänster😭
vi hämtade henne med bilen till slut iaf. Hon hade en jättesöt hund med sig.
B red med henne ut på Sacha. Såklart började det ösregna också. vi gick promenad med hunden sålänge.
ollie studsa och sparka bakut som vanligt i början,men sen sluta han och gick fint. När de kom tillbaka red de en stund på volten också. Ollie gick jättefint i skritt och trav och hon red honom väldigt bra. Sen i galoppen tog turbon över och han vart rätt jobbig för henne. Hon tyckte han var i tuffaste laget,och ville ha en mer färdig dressyrhäst. fast då borde man nog inte åka och provrida en så tuff unghäst. utan kanske leta efter en mer färdig dressyrhäst. jaja vi får nog ge upp och hitta nån medryttare som klatar av honom och inte blir rädd.. han är ju väldigt speciell,det kan man lugnt säga..
hästarna fick sova inne inatt,för det var så blött och tråkigt ute.
sen hem och käka och fixa lite. Nu blir det sängen för mig,god natt💋
Söndags ridning
 
inatt har jag och Skrållan sovit hos en kompis. Vi var hos hennes grannar och käka middag och höll på med deras valp. Lite halvseg imorse😃
vid lunch var det dax att åka och köpa spån med mamma och sen stalldax. Hopp/markträning med Sacha på volten. Skulle egentligen ta ridhuset idag,men det är typ dressyr träning där på söndagar.
övade kombination idag,och svängar. Red tre hinder i en fålla som hoppades på olika sätt. Började lågt på ca 70 cm som lite markträning. Sen höjde vi upp vartefter till 110 på oxern och 85 i kombinationen. Spökade ut med ett svartvitt paraply som vi la ut på lite olika platser på banan också. Sacha var jättefin,men rejält taggad idag. 
Sen red vi ut en sväng för att jobba bort lite mjölksyra i benen😃
hon fick massage med linement efteråt. Det gilla hon. Sen ut i hagen igen. Så bra att de fortfarande kan vara ute i hagen efter hårda pass,och röra på sig.
sen var det ollies tur. Pyssel och massage innan ridningen. Fick lite morötter också,för att bli på bra humör😂 har regnat en del,så hagen är lite blöt,så fick lite tjära i hovarna också,så inte strålrötan kommer tillbaka.
provade ny gel padd idag som höjer sadeln lite bak. Ska se om bakut sparkarna blir bättre av det. Ifall han tycker sadeln klämmer eller nåt. Den ser ut att ligga bra,men man vet ju aldrig.
sen red vi ut stavslingan. Skrittade på lång tygel länge först på bortvägen,som lite lösgörande uppvärmning. Gick jättebra. Han var kolugn. Sen skulle vi trava. Då ville han såklart springa,och blev studsig och sur när han inte fick. Sparka bakut som vanligt flera gånger. (Padden gjorde alltså ingen skillnad). Tog tag i honom ordentligt och la på spöet på halsen,varje gång han flög i luften och gav ordentlig eftergift och berömde direkt när han sluta. Tog väl ca 6-7 bocksprång innan han fatta vinken och sluta. Han stod igår,så han var rätt laddad. När han travade fint utan att slå/sparka fick han äntligen sin belöning. Han fick galoppera hur fort han ville hela stavslingan ända fram till galopp backen. Det gick undan kan jag säga..😅 mamma som väntat borta i kurvan strax innan galoppbacken,hörde dundret i backen innan hon såg oss. Hon trodde han hade stuckigt med mig och kastar sig ut i vägen för att stoppa honom,så jag fick skrika att hon skulle flytta på sig så han skulle få gasa vidare. Det var skitkul och han var såå glad att få gasa på.
men innan vi kom fram till galopp backen,så saktade vi av och jag hoppade av. För att leda upp honom i långsam takt med halter uppför galopp backen. Bara för att han ska veta vem som bestämmer takten i backen,där jag vet att han jättegärna vill galoppera. Just därför fick han inte det idag. Men han gick så snällt med sänkt huvud upp där. Sen hoppa jag upp igen och skritta hem på lös tygel sista biten på en kolugn och supernöjd ollie❤️
nu var jag helt slut efter 5 timmars stallpass. Skulle ridit ut Jaggan också,men var så jäkla hungrig så pallade inte. Får ta honom ordentligt imorgon istället. Då har vi provridning på ollie igen också. Sen på onsdag kommer det två till och provrider Jaggan också. Behöver några som motionstider honom ute ett par gånger i veckan,så jag kan lägga mer fokus på hans träning istäljet. Jag kommer hoppträna och tävla honom. Har anmält mig och Jaggan till två klasser till huvudsta 22 september. Kanske även tar Nynäshamn eller mälarhöjden också på honom. Måste ju kvala in honom eftersom han är ungponny. sen är det nog både Sacha och Jaggan på Sollentuna. Vill helst ha honom färdig kvalad tills dess,så mycket fokus på honom nu. Sacha ska jag mest träna och gå upp i höjd på p&jump under september.
nu har jag äntligen fått i mig mat och ska hoppa in i duschen. Hörs imorgon💋