Glad påsk🐣
Glad påsk allihopa! Imorse var det dax att åka till påskäggs skogen och leta påskägg. Det var kul. Inte helt lätt att hitta alla ägg. Några var riktigt svåra. Vi letade i över en timme. Fick godis,kläder och pengar i äggen. Sen vart det käk. Hemma idag,men imorgon åker vi till landet på Lisö över dan och äter påsklunch.
På e.m var det stalldax. Mocka och fixa foder som vanligt. Fixa iordning hopp sadeln och grejerna som ska med på måndag,för imorgon blir det stressigt.
Sen vart det en dressyrlektion/markarbete för mamma på sacha. Jättefint väder,så vi red på utevolten. Idag låg fokus på samling,halter och övergångar. Skritt》galopp och galopp》skritt. Växlade antal galoppsprång mellan koner och bommar.övergångar över bommar och halter mellan koner. Samlad kort galopp i volter och serpentiner. Det gick riktigt bra😊 sen red vi en liten bana över bommar i olika tempon. Red på babypelham idag,som jag inte gjort på länge. Hon var väldigt känslig och reagerade ganska starkt på förhållningarna. Hon vart lite studsig och spänd ibland och flög i luften en gång när jag skulle samla upp henne ordentligt innan en bom. Var lite ovant med det bettet kände jag. Annars var hon jättefin. Red ut henne en sväng efter. Sen longerade mamma ollie,så han också fick göra av med lite energi. Och han blåste upp sig och trodde han var en hingst😁
 
Påsklov 2018🐣🐣🐣
Äntligen påsklov! Målade påskägg i grupper i skolan och gick tipspromenad mm. Slutade tidigt och åkte upp till stallet. Så fint och soligt🌞red ut på ollie. Slingorna är ridbara nu. Vissa frusna vattensamlingar som jag och ollie klampa på satt det vart typ små sjöar😄 ollie gillar att vada i vatten. Sen klättra vi i klätterbacken. Ollie satte full fart i galopp uppför,så vart rädd att han skulle trampa snett eller trampa av sig nån sko,men det gick bra. Han var glad och yster i dag,och bjöd på några rejäla bocksprång när vi galoppera. Men han blir såå glad när han får springa och han behöver verkligen få göra det,pga överskottsenergi. När han sprungit och brallat av sig fortsatte vi gå och spräcka isarna på vattenpölarna,så de smälter fortare. Han var så mjuk och fin. Red skogsslingan också,och mötte både svanar och rådjur där. Red på tredelat sötmalmsbett och remont träns idag och det gick bra. Mitt russ jag hade älskade sånt bett,och ollie tuggade och sög han också. Pillade bort ett stor bit på inken också,och sprayade den. Den torkar och krymper mer och mer. Han får vara utan täcke också,så mycket som möjligt så den luftas. Hem och käka och vänta på påskkärringar. Tror inte jag ska gå påskkärring i år,börjar nog bli för stor😀men skrållan ska vara påskhare🐰. Påsken kommer bjuda på ridning,lokaltävling på sundby och påskmiddag på landet. Halva familjen åker nog till mörkö och jagar och vi andra åker till landet på Lisö.
 
Tisdag 27 mars
Har inte hänt nåt speciellt,så har inte så mycket att skriva😄igår var jag med Allis och Engla och idag med några grannar. Mamma har feber så vart ingen ridning av ollie igår som det var tänkt. J är sjuk och borta över påsk,så ollie kommer få stå en del..igen. men B har nån kompis som ska följa med henne och rida imorgon iaf som tur är. Mamma hade provridning av ollie idag,men det var tyvär inte alls nån som passade ollie. E red sacha med de. Hade hoppats på att tjejen skulle funka med ollie,så han får gå mer och E får ridsällskap. Men Ollie hade skött sig bra iaf. Men han behöver en tuffare ryttare som vågar utmana honom lite. Absolut inte någon som blir osäker. Jaja vi får leta vidare. Mamma har fått många svar,men vi vill ha någon som är både riktigt rutinerad,orädd och ska helst vara riktigt duktig och kunnig i både dressyr och hoppning. Sen måste det vara nån som är trevlig,social och lättpratad också,som passar in i gänger med de andra. Nu ska jag kolla på tv och sen gå och sova,hej då!