Madicken Holmström

Kall onsdag
vakna till-10 grader idag😱⛄️Frös en del när jag gick till skolan..
mamma hämta mig direkt efter skolan. Åkte till stallet. Fixade ollie och red ut honom runt stav idag. Han var väldigt pigg Och studsa en hel del. Han var väldigt svettig när vi kom tillbaka. Sprak hade trampat av en baksko och mycket av hoven,så han fick gå till kliniken och putsa upp hoven lite och fick nya skor. 
När jag kom tillbaka med Ollie hade mamma fixat klart Sacha,så det var bara att hoppa upp och rida nästa. Rätt stelfrusen red jag ut henne också. Benen var så kalla så det sved jättemycket. Skulle behöva lite varmare ridbyxor tror jag😂 Nu var det mörkt ute.
Vart ett lätt jogging pass idag,efter hoppträningen igår.
Molly skulle rida Jaggan i ridhuset på kvällen med Jack och hans medryttare.
fixade klart i stallet och åkte hem.
köttbullar och makaroner till middag.
nu ska jag krypa ner under täcket och försöka tina upp lite.
Tisdags hoppning
 
mamma hämta mig direkt efter skolan idag. Ridhuset bokat 15.30 som vanligt. Idag var det Sachas tur att hoppa. Ollie hade vilodag.
värmde som vanligt med volter,serpentiner,övergångar osv,medans mamma byggde fram banan. Se banskiss. hoppade banan från olika håll och med olika linjer.
övade både på längre transportsträckor och riktig korta vägar när hindren kommer plötsligt. Hade ganska låga hinder idag på 70/80 cm+cavaletti.
det var bara en parallell oxer som höjdes lite till 105 cm+ ett kryss på 1 meter på slutet. Annars höll vi det lågt med fokus på vägar och flyt/jämt tempo. På de korta omhoppningsövningarna och hinder som kom väldigt fort ur svängar och kortsidor,var jag så konsentrerad så jag red med tungan ute. Mamma asgarva och jag fatta inte varför. Men det är faktiskt inte så lätt. Det går väldigt fort och Sacha är mycket häst i handen och rätt hetsig,så jag hjälpte väl till att styra med tungan lr nåt😂
skritta slingan hem i mörkret medans mamma plocka bort hindren,så hon fick skritta av och svalna ordentligt.
hem och käka och sen ut med kompisar ett tag. 
Snart ska vi till stallet igen och natta,hej då❣️
@ madickenvanilla #madickenvanilla #stavshasthund @madgeslanebay
Måndag 26 november
idag var det skola igen. Kallt och frös på vägen dit. Tur jag bor nära skolan. Efter skolan gick jag och några kompisar till grillen innan stallet.
mamma hämta upp mig där. Hon hade fixat klart stallet på dan. Och har haft lite koll på Jack,som nu verkar okej. De har fått betfor i termobaren,så det ska bli gott att dricka. Och olja i vattnet,som smörjer magen lite😀
fixade iordning Ollie och red dressyr på honom.
red travbommar på volt innan det blev för mörkt. Sen övade vi på öppna och slutor på både spåret och diagonalen.
sen vart det galopp i åttor med byte i varje båge.
efter det vart det trav på spåret i olika tempon med 8 meters skritt volter i varje hörn. Med övergångar in och ut ur volten.
B var ute och red Sacha när vi kom tillbaka och Julia kom och skulle rida Jaggan,när vi skulle åka.
hämta upp Skrållan hos en kompis och åkte och köpte grejer för att göra slajm😆 gjorde lite glitter slajm med Skrållan.
nu ska jag ta tag i mitt rum och röja upp lite bland alla kläder. Jag är superslarvig och har kläder slängda i hela rummet. Försökte sortera nya kläder och gamla. Vet bara inte vart jag ska göra av allt. Fick en byrå som jag fyllde med de nya. De gamla får man väl gömma och pula undan nånstans😂 försökte övertala mamma att jag skulle få en garderob av henne,eller hennes Walk in closet,men hon nappa inte på det. 
Vill ha lite fint i rummet till jul iaf.
imorgon hoppas jag ridhuset är ledigt efter skolan för lite hoppträning av Sacha🙂 hörs då😘