Madicken Holmström

Halloween 31 oktober
 
idag är det halloween. Det är alltid 31 oktober,men det är inte alla som fattar. En del tror det är i helgen,men det är fel. Då ska man till gravarna.
åkte till stallet vid lunch. Fixa klart där.
sen hoppträning för mamma i ridhuset. Var ett tag sen jag hoppade Sacha,så måste ställa om från Jaggan hoppning. Det är ganska stor skillnad faktiskt. Han måste man gasa och Sacha måste man bromsa😀 sen är man van och hoppa hans små hinder på typ 70-80 höjd till Sachas på 100-110cm,så det kändes plötsligt högt😂
vart bara enkel basic träning med oxer,några räcken och lite längre vägar idag. Några omhoppningssvängar tog vi också. Tyckte Sacha hade tappat lite och var lite slarvig med galoppen och sånt faktiskt. Kändes lite ofokuserad och längde inte på stegen,så som jag vill. gick lite långsammare och blir då kortare i steget i stället🙄 
tillbaka i stallet vänta vi på en som kom och köpte en sadel. 
sen hem och åt fläskfilé med bea och nu ska jag ut med Alva och hitta på nåt. Ska sova över där sen🙂
Tisdag 30 oktober
 
vakna till ösregn idag,och superförkyld🙄 vem vill vara det på lovet lixom. Och benet värker och börjar bli blått efter Ollies lårkaka igår. Känns ju sådär..
åkte till stallet med mamma och fixa klart där. Trodde det skulle sluta regna,men såklart inte. Tog in Ollie och fixade honom. Sen vart det ett voltpass på honom. I geggamojja och ösregn. Fick helt plötsligt en skimmel med svarta strumpor😀 Ollie var både superfin och väldigt pigg idag.
jobbade fint i dressyren,fast det tog en bra stund innan jag fick ordning på galoppen. Han var en hel del i luften i början. Men sen trilla polletten ner. Det brukar ta ett tag,men sen fattar han tillslut att han inte får galoppera som han älskar,förrän han uppför sig och inte studsar som en studsboll. Trav,galopp studs studs bryt av. Skritt-trav-galopp-studs-studs bryt av. Så där håller vi på tills han galopperar med energin framåt istället för uppåt. Det tar ett tag,men helt plötsligt flyter det på🙂 och då får han gasa som belöning och blir så glad😄 roligt pass trots blött och geggigt. Han fick jobba hårt idag. 
Sen skritta jag ut honom i 20 minuter,så han fick svalna.
tog in de andra hästarna redan kl 15 för det regnade så.
imorgon blir det nog hopp pass på Sacha om ridhuset är ledigt. Nu har jag ätit lasagne och kollat massa nya kläder jag fått och ska ut med kompisar. Hej då💋
Måndag 29 oktober
 
vakna redan 6.30 idag fast det är höstlov. Kolla på tv och myste i soffan med Bubba. Helt vitt ute..
åkte med mamma till stallet och fixa klart där. 
tog in ollie och skötte om honom. Han ser ut som en isbjörn nu🙄 han är livrädd för klippmaskinen och går verkligen inte att klippa. Det är ju Jaggan också,men han är ju så liten,så han gick det ju med till slut med lugnande och allt.
ollie funkar inte med varken lugnade eller brems tyvär. Han kan ju vara stökig i vanliga fall. Vi har försökt vänja honom med både ljudet och drar den över kroppen avstängd och det går bra. Sen går det inte mer. Skit också. Sen är han ju kittlig bak också,men det brukar gå bra att borsta och sånt ändå,om man är uppmärksam. Men idag fick han till en ordentlig kospark (åt sidan) nr jag satt och gnuggade bort kåda från hans bakben. Rakt på mitt lår/höft. Det gjorde skitont. Snyggt blåmärke jag lär få🙄 kunde inte röra mig på typ 20 minuter,så vi var lite oroliga att nåt gått av. Men jag fick gå ut och röra mig och värma ur,som man gör med hästarna,så benet fick känsel igen.
under tiden hade mamma fixat klart Ollie,så det var bara att bita ihop och rida ut honom. Red runt stav idag. Kunde knappt stödja benet i stigbygeln,så tur att han inte bockade loss också. För då behöver man verkligen spjärna imot i stigbyglarna.
B skulle rida Sacha på e.m.
sen åkte vi och handla och åt på burger king.
nu har vi nattat hästar och jag väntar på paradise🙂