Madicken Holmström

Fredag 18 januari
 
idag var det skola igen. Fortfarande tjafs,men jag var med andra kompisar idag istället. det bästa är att hänga med alla killar istället,för då blir det inte samma tjafs. Men då brukar tjejerna bli ännu surare🙃
kom hem till nybakade kanelbullar,så det var ju bra😋
på kvällen var det stall. Vera hade ridit Jaggan på dan,så mamma hade inte behövt luncha. Så all mockning etc var kvar😏
fixade klart stallet och red sen Ollie. Ganska ljust ändå eftersom det var lite snö och månsken. Fast kallt.. fingrarna fryser ju till is,så inte helt enkelt att hålla i tyglarna då😝 mamma longerade Sacha,så hon fick röra på sig också.
sen är lastbil bokad från Skåne på måndag. Då kommer vår nya storhäst. En SWB valack på 10 år. 168 i mkh. Det blir spännande😍
Han ska gå nere på lösdriften med Jack och Sprak.
nu ska jag till min kompis och kolla på talang. Hej då❤️
Torsdag 17 januari
 
 
var hemma från skolan idag igen. Tjafs igen,så funderar på att byta klass. Mamma är så trött på tjej gänget i min klass och tycker jag borde byta kompisar. Hon tycker vi har dålig attityd😏
åkte och handla med mamma och Skrållan och skjutsa brorsorna till skolan. Åkte förbi och mocka ich fixa klart i stallet.
sen åkte vi hem och lekte med Rolf och gick ut med honom. Han är en pomeranian Valp.
på kvällen var det ridning. Det är isigt och glashalt överallt nu. Värsta tänkbara underlag. Så här isigt som det är mu har det inte varit på flera år. Usch,hästarna får typ stappla fram ute och i hagen. Kolikridken ökar massor när de står still mycket. Sen dricker de ju sämre när det är kallt också. Vi har i mycket tempererat vatten i kraften,så de får i sig vätska. Men man hör så många som får kolik och tom dör nu. Hemskt..
Iaf red vi i ridhuset idag. Vägen dit var ok iaf. Kändes inte som det gick att rida nån annanstans idag. Jag red en övertaggad ollie och Evelina red Sacha. Det gick jättebra. Men Jag kunde inte fokusera på ridningen alls idag,så det vart ett skitpass. Hade ont i magen och typ håll hela tiden,så kunde knappt rida. Lite fick han röra på sig iallafall. 
Försökte fixa musik i högtalarna,men visste inte hur man gjorde. Så det fick bli spellista på mbl istället😀 de har tom spegelkula och discolampor i ridhustaket😀 så disco till häst skulle vara coolt att ha😂 
Sen hämta vi brorsan och käka kebab. Nu ska jag brottas med Skrållan ett tag🙂
Tisdags hoppning 15 januari
 
imorse gick jag till skolan först. Var halvklass och mina kompisar var inte där,så jag gick hem igen. Har varit tjafs i tjejgänget igen.
åkte och käka sushi med mamma och Malte istället😀
sen passade vi på att hoppträna på dan idag. Boka ridhuset kl 13.
hoppade ju inte så länge i lördags,så hoppade med Sacha idag igen. Hon var taggad men fin. Kanske något spänd,tror hon hade lite träningsverk från kapplöpningen på ängen igår. Hoppade lite lägre idag och höll oss på en meters bana idag.  Tog bara 4 st 110 språng på två räcken. Övade omhoppnings svängar och olika linjer. Hon vart väääldigt svettig,så jag skrittade slingan hem. Sen fick hon gå ut i hagen igen,när jag fixat henne och satt på liniment osv. 
Mockade och fixade klart. 
Sen hem och la mig i soffan och kollade på pippi Långstrump 😄
nu väntar jag på middan,så får vi se vad jag hittar på sen. Hej då👋