Torsdag 2 augusti
inatt sov Alice hos mig. Efter frukost åkte vi och badade i utomhus pooler. Jag var rätt trött,för jag hade sovit för lite. Dega hemma i värmen och orka inte göra nåt. På kvällen åkte vi och tog ett kvällsbad. Vill sååå gärna hitta ett bad där man kan/får bada med hästarna. vårat förra stall låg precis bredvid en sjö,vill ha det nu med. Det är egentligen det vi saknar vid vårat stall,annars finns det mesta där. Jättefina ridslingor,ridhus,ridvolt,hästklinik,hästaffärer,allt nära oss. Jo en terrängbana saknas också. Men det Finns ju på runsten ca 15 minuter med bil från oss. Måste åka dit nån dag och testa den med Sacha. Hon gillar terräng. Det gör nog garanterat ollie också,men kanske inte andra ekipage på terrängbanan. Då kommer de nog lämna banan😂😂😂 Jaggan är ju rädd för vatten,så vattengravar lär ju inte vara någon höjdare för honom😕 idag vart det ingen ridning,för det var så himla varmt och klippigt. Mamma tål ju typ inte värme. Hon måste ligga i badet eller ha blöta handdukar på huvet,för hon kan inte reglera värme eller vad det heter. Hon får panik.
Köpte nån mineral/saltsten med elektolyter eller vad det hette och jäst och sånt i. Ska vara bra och återställa kroppen för hästar som svettas och går på bete. Så det måste ju vara bra för våra stackars hästar i värmen.
sen mötte vi massa arbetshästar med gamla vagnar med packning på. Folket var utklädda typ till utvandrarna och det var 1800 tal. De var ute på långvandring så. Vi kom till de när det var hö och vatten  paus för hästarna. Jobbigt för hästarna stt gå så långt i värmen med så stora vagnar/lass. De gick längs smala,krogiga södertäljevägen. Att de vågar. Det åker mycket långtradare där och finns ingen vägren. Mamma gick hela den vägen ut till låsta med mig och min shettis Elvis en gång när jag var 6 år. Och det var skitläskigt med all tung trafik några decimeter bredvid hästen. Och då hade vi inte ens nån vagn på hästen som tog plats. Men det gör vi inte om..
sen har vi avmaskat och klippt klorna på våra Chihuahua-valpar som börjar bli levklara. De ska bara till veterinären nån dag och få sina sprutor/chip och besiktas. Men det har varit så varmt,så mamma har inte orkat än. De är så himla söta. Vi har inte våra valpar i nån bur/hage utan de springer omkring överallt bland oss och våra andra djur. De är totalt orädda och älskar allt och alla. De älskar att vara med våra kaniner och de gillar att jaga ankan,hmmm..
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress