Skentur på Sacha
 
skola som vanligt. Sluta tidigt idag. Hem och vila en stund. På e.m var det stalldax. Har fått ont i mina axlar efter att rida heta Ollie hela tiden. Så idag fick han vila. Red Sacha istället. Red ut henne långa backslingan. Hon har gått en del på volten,så tänkte att hon skulle få komma ut och galoppera en del. Gick jättebra i början. Sen stack hon. Jag vart helt chockad. Hon har aldrig stuckigt förut. Hon skena hela slingan. Red på hacket och hon kan bli lite stark på det,men har aldrig varit svår att få stopp på. Nu var det helt omöjligt. Kolmörkt var det också. Och frusna vattenpölar med glans is på. Fick hänga i yttertygeln i kurvorna så hon inte skulle gå omkull. Jag var livrädd..
styrde ut henne på ängar,där det inte fanns några diken och försökte få in henne på mindre och mindre volter,men ju mer jag tog i henne ju mer panik fick hon. Tänkte att efter långa galoppbacken stannar hon nog,men hon fortsatte skena nerför den också. Sen ut på ängen mitt emot stallet och då började jag skrika på mamma som var kvar och mockade i stallet. Var livrädd att hon skulle skena ut på bilvägen. 
tog tag i ena tygeln och drog till allt vad jag kunde med mina armar som var helt slut. Då fick jag ihop henne och kunde snurra henne tills hon stannade. Mina händer blödde och tårarna sprutade. Hoppade av och ledde henne hem,så hon lugna ner sig.
mamma kom och mötte oss och undra vad som hade hänt. Hon hade hört skrik och Ollie hade varit helt galen i hagen och hade sprungit och kollat efter oss i mörkret. Mamma hade knappt fått in honom,för han hade hört mina skrik och ville dit. Mamma hade också hört skrik,men visste ju inte att det var jag. Men hon hade förstått det pga ollies beteende. Så hon hade kastat in hästarna och skulle springa och kolla efter oss. Så vi möttes på vägen.
jag har så ont i mina axlar/armar nu,som känns som de är flera meter långa nu.
jag har ju lagt så mycket tid på ollie senaste månaderna för att få ordning på honom,så Sacha har kommit i andra hand. så lite får jag skylla mig själv. men att göra som hon gjorde i dag är verkligen brist på respekt. Jag är så arg just nu. Jag behöver verkligen lägga mer fokus på henne igen känner jag,men jag hinner ju fan inte med alla vildhästar som ska ridas till. Har ju inget annat liv just nu..dagarna är korta och det är mörkt och kallt och man hinner inte med allt nu som under vår och sommar. Skitjobbigt. Och ska jag få ordning på henne igen och lägga madsa tid på henne,då kommer jag inte hinna med Ollie lika mycket och då kommer han bli jobbig igen. Och Ollie kommer vi nog inte hitta någon medryttare åt heller,som kan rida honom ordentligt.
vi har ny provridning på Sacha nästa vecka. Av en vuxen tjej som haft egna hästar i många år. Så hoppas verkligen hon kan funka som vi vill ha det. Men jag kommer nog inte rida ut bettlöst på ett tag när jag Ska  gasa ordentligt iaf. Vill nog ha lite bättre broms då. Dessutom har jag paddat upp hacket med fårskinn runt om,så det kändes nog knappt. Där får man för man försöker vara snäll och ge pållen lite skönare ridning. Hmmm..
nu ligger jag i soffan och har precis ätit och har jäkligt ont i både händer och armar😞
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress