Sommarjobb och skadad häst (igen).
Pinglan hann ridas 3 gånger innan hon vart skadad (igen). Hittades på betet med ett elefant tjockt ben, feber och kunde knappt gå.
Inga sår lr nåt. Veterinären fick komma akut och gissa på juverinflammation?? Alltså vaa??
Juvret var inte svullet överhuvudtaget. Men insidan på låret och neråt. Så det trodde inte vi. Vet tyckte inte det var nödvändigt att åka till kliniken på natten, utan vi skulle avvakta.
Hon fick smärtstillande. Boxvila (igen).
Vart lite bättre efter ca en vecka och svullnaden sjunker neråt, så vi gissar på lymfangit eller vad det heter. Hon går bättre också. Alltså vi har typ ridit henne 6 gånger på 1,5 år. Fina häst som skulle bli vår nya hoppstjärna. Det kommer hon inte bli. Mer hobby ridning eller avel. Hon har jättefin stam.
Men kommer nog inte hålla för de höga klasser vi tänkt. Kanske kommer funka hoppa runt metern bara. 

Sen sommarjobbar jag på Blåkulla ridskola.
Har skurat/målat stall, fixar hästar och rider igång stor hästarna inför säsongen. 
Hjälper barnen på lektionerna också.
Så nu är jag mer sugen på ny storhäst än D ponny som det var tänkt.
Har hittat några på hästnet som är intressanta. De går msv dressyr och hoppar 120. Har hittat en jag vill ha. Mamma en annan och Annika en annan. Kanske blir flera…
Vi får se. Tycker det är askul att kolla nya hästar. Fast vi brukar även köpa de osedda. Provrider typ aldrig.

Annars har jag varit ute på landet, badat lite, varit i stan och med kompisar. Har varit rätt mulet, så inte så jättebra sol/badväder.
Shoppat och sånt oxå.
Var och vinkade av syrran som åkte nexusball rallyt genom Europa. Hon flaggade iväg alla snygga bilar innan hon själv drog iväg. Det var drag vid slottet där starten gick. Rökgranater och musik. Och massa snygga 🚗 

Sen har jag fyllt 16.. firades av familjen med paket på morgonen, käka ute med de på dan, sen var det utgång på kvällen🙌

Nu har jag en veckas jobb kvar. Sen är det Tungelsta rocken, kräftskiva på landet, båttur, grönan och skolstart som väntar. Börjar gymnasiet den 17/8😬.
Och förhoppningsvis hittar vi nån ny häst framöver…. (null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress