Släkten försvinner…
Mycket har hänt sen sist.. har inte riktigt pallat blogga. Min mormor har legat på sjukhus på palliativ avdelning i 5,5 månader. I cancer och hjärt/njursvikt. Så jobbigt att se sin mormor tyna bort. Mamma har suttit hos henne på sjukhuset varje dag sen dess. Och även sovit där på slutet. Sen somnade hon in i torsdags kväll den 5/5💔 mamma var med och höll handen ända till slutet. Så hemskt. Mamma är helt förstörd. De gjorde allt ihop. Har alltid gjort det. Även om det var väntat så är det jättekonstigt att vi aldrig kommer träffas mer.
Hon var med när jag föddes, på alla avslutningar, kalas, julfester och följde alltid med till sjukhus osv när det behövdes. Hon ställde alltid upp. Sen hade de köpt lilla gården i höstas, där vi skulle vara. Vid åfiske gård/hästgård. Hon hann bara vara där några veckor innan hon hamna på sjukhus.
Sen har min morfar också gått bort. Helt plötsligt och oväntat i hjärtstopp den 5/4. Exakt en månad innan mormor. Vilken chock.
Han var ute och fällde träd dagen innan, och var hur frisk som helst. Sen dog han i sängen helt plötsligt på natten. Mamma och Annika åkte hem till honom på natten och där låg han död i sängen💔 det är helt sjukt att båda gått bort inom loppet av några veckor. Sen dog mammas moster också, morgonen efter mormor. Halva släkten försvann typ.
Vi har varit på morfars begravning, som mamma och Annika ordnat. På Skogskyrkogården. Nu ligger han i våran familjegrav där. Mormor väntar på sin begravning som blir i västerhaninge kyrka.
Så mycket jobb för mamma, att fixa allt med begravningar och sånt.
Sen har vi ärvt morfars fina hus på Lisö. Fast det ska nog säljas. Det är för fint för att alla våra hundar ska komma dit och förstöra. Men det är mammas barndomshem, så det är inte bestämt än. Hade gärna flyttat dit istället för vårat hus i Tungelsta. Men det tar för lång tid för oss att åka till skolan på morgonen.

Jag har varit hemma hos min kompis hela veckan. Pallar inte vara hemma när alla bara gråter.
Pinglan har vi inte heller hunnit rida nåt, bara för att det hänt så mycket och mormor varit så sjuk. Jag börjar faktisk längta tillbaka lite till stallet igen. Och att tävla. Mamma frågade om jag vill ha en ny tävlingshäst, men jag vet inte om jag orkar med allt jobb varje dag än.
Att ha en höst i tävlingskondition tar tid. Synd att man inte bara kan ha en de dagarna man har lust. Men då måste man börja jaga att ha medryttare och sånt igen, och det är också ganska jobbigt. Men rida 7 dagar i veckan igen, pallar jag inte. Först tänkte jag om jag skulle ha en D ponny igen och köra ponnytiden ut ändå. Men inte en unghäst denna gång. Har mest haft unghästar och utbildat själv. Det är kul, men jobbigt och tar sånt tid. Isf skulle vi köpa en som redan är klar för de hösta klasserna, så jag kan ut och tävla direkt. Har ju inte tävlat på flera år. Innan jag sålde mina hästar var det ju Corona  i två år och tävlingstopp. Skittråkigt. Saknar Sacha. Hon var en riktig pärla. Så kul att hoppa henne. Sånt sug på hinder, snabb och hoppade höghus. Stannade aldrig. Känslig med stor motor som jag älskar. Hon behövde ridas på ett speciellt sätt. Med space och lätta händer. Annars visade hon sitt missnöje. Hon hatade om man höll för kort eller hårt. Ibörjan kunde hon då bla resa sig, om man red på fel sätt. Men det var bara precis i början när jag fick henne. Sen lärde jag mig hur hon skulle ridas, och hon var magisk❤️
Ångrar ibland att jag sålde henne. Hon saknas.
Iaf så tänkte vi att vi kanske skulle köpa en färdig storhäst istället, som jag och mamma kunde dela på. Men mamma vill ha en maffig dressyrhäst, hon tycker hon är för gammal för hoppning, och jag vill ha en het, sportig hopphäst. Så det lär bli svårt. Sen tjatar mamma fortfarande om en shettis att köra. Hon älskar shettisar😄 vi får se vad som händer…
Sen har hon ju köpt sina galna schäfrar också .
Så egentligen finns det inte tid för fler hästar just nu. Hundarna ska ju träna flera timmar varje dag. De har faktiskt blivit ganska lydiga.
De tränas mot IGP. (Skydd/lydnad/spår).
Men de är ändå helt galna och vilda. Och starka som björnar. Jag och skrållan flyger omkring efter de i kopplet när vi är ute med de. Totte är helt galen. Han har sån skärpa och vakt i sig, så han hotar typ allt han ser🙈
De har varit på sin första utställning också . Schäferspecial för Fredrik Steen . Totte vann sin klass och vart bäst i motsatt kön, och humle kom två i sin klass. Hp i avels/uppfödarklass. Fina bucklor vann de och massa andra grejer. Den 21 maj ska de tävla igen🙂
Hej då😘 (null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress